UNGDOM

Det är vi som är VOICE. – församlingens ungdomsarbete. Vi vill vara en generation som reser oss upp för att vara en röst som pekar ungdomar till Jesus.

Du som går i högstadiet och gymnasiet är alltid välkommen att vara med på allt som vi på VOICE. hittar på. På fredagar kl 19 har vi ungdomssamling med ungdomsmöte, happenings, café och stans bästa häng. I veckorna ses vi i smågrupper och delar livet och tron med varandra och några gånger per år åker vi iväg på läger och konferenser.

Följ oss på Instagram för att inte missa något av allt det vi gör.

BARN & FAMILJ

Skatten
För alla barn mellan 3 och 12 år har vi Skatten under gudstjänsterna på söndagar kl 16.00. Vi börjar gudstjänsten tillsammans med de vuxna i kyrksalen ungefär 10-15 minuter. Sedan går barnen ut och har en gemensam samling innan de delas upp i två grupper – Diamanterna för 3-7 år och Rubinerna för 8-12 år. Vi sjunger sånger, berättar om Jesus och Bibeln, leker lekar, pysslar mm.

Tänk på att det är viktigt att du som vuxen finns tillgänglig i kyrkan för ditt barn om det skulle hända något.

Välkommen med du också!

Familjehäng
Ibland bjuder vi in familjer med småbarn och skolåldersbarn till familjehäng. Det innebär att vi hittar på något tillsammans, som att tävla, paddla kanot, laga mat, ta en cykeltur eller något helt annat. Hör av dig till någon av pastorerna om du vill få inbjudan till detta.

SENIORER

Vi tror inte på att pensionerade och äldre är färdiga utan att det finns mycket kvar att göra och uppleva som Jesusefterföljare även om man är pensionär.

Dagledigträff
En torsdagseftermiddag i månaden bjuds det in till träff för daglediga. Vi fikar tillsammans och lyssnar till någon intressant person som talar, sjunger, berättar eller alltihop på en gång. I kalendern här på hemsidan finns information om när vi möts och vem som kommer.

Café Linné
En gång i månaden bjuds det även till Café Linné på lördag eftermiddag. Det blir även där någon slags andakt, tal, sång, livsberättelse och gemenskap kring fikaborden. I kalendern ser du vad som är på gång.

Tempelsångarna
Gillar du att sjunga i kör och är dagledig finns Tempelsångarna som en utmärkt sysselsättning och som sätt att få berätta för andra om Jesus genom sången. Tempelsångarna övar på vardagseftermiddagar och sjunger på gudstjänster på äldreboenden runt om i Katrineholm lite nu och då. För kontakt med ansvariga för Tempelsångarna kan du kontakta expeditionen.

GUDSTJÄNST

Att komma tillsammans till gudstjänst som församling är veckans höjdpunkt! På vilka andra platser i samhället möts naturligt människor från alla generationer? Alla är välkomna till våra gudstjänster, den yngsta till den äldsta, den som gått till kyrkan hela livet och den som aldrig satt sin fot i en kyrka, den som har sitt ursprung i Sverige eller något helt annat land.

Vi firar gudstjänst inte bara för att det är trevligt att mötas utan för att vi tror att Gud är på riktigt och vill något med våra liv. Varje gudstjänst ger därför tillfälle för att tillbe tillsammans med varandra, oftast genom att vi sjunger lovsång. Vi lyssnar till en predikan som är undervisning från Bibeln in i våra liv och vår vardag och där vi tror att Gud vill tala. Det finns också möjlighet att få någon som ber tillsammans med dig och för dig. Vi gör också andra saker som att vi döper och firar nattvard. Du får komma som den du är och ingen tvingas att vara med i det vi gör, utan det sker frivilligt.

Hoppas vi ses på söndag kl. 16!

ALPHA

För dig som är nyfiken på kristen tro eller vill veta mer om grunderna i vad vi tror har vi Alpha i vår församling.
Alpha är som en grundkurs på 12 tillfällen totalt varav ett sker under en helg, fredag till lördag. Vid varje tillfälle börjar vi med att äta tillsammans för att sedan titta på en film på ungefär 30 minuter som handlar om en aspekt av den kristna tron. Den sista delen är ungefär en timme samtal i mindre grupper där du både får möjlighet att ställa din frågor och lyfta dina tankar om kvällens ämne.
Miljontals människor har gått en Alphakurs över världen, det finns inga krav och förväntningar för att vara med, du får komma precis som du är.
Vi möts onsdagar kl 18.30 – 20.30 med start den 14 februari.

Skicka e-post till lukas@pingstkholm.se om du vill vara med eller bara har någon fråga om Alpha.

CELEBRATE RECOVERY

 Celebrate Recovery har för tillfället uppehåll på obestämd tid. Ta kontakt med oss via formuläret nedan om du är intresserad av att vara med eller vill veta mer.

Celebrate Recovery är ett program som hjälper oss att övervinna våra sår, ovanor och beroenden. I en trygg miljö visar programmet på hur kärleken från Jesus är kraften till upprättelse och helande oavsett vad vi brottas med.

En vanlig torsdagskväll med Celebrate Recovery:

18.30
Kvällen startar med ett enkelt fika.

19.00
Nästa del av kvällen är det STORSAMLING. Den startar med välkomstord och sång. Därefter är det vittnesbörd eller undervisning kring något av de tolv stegen. Storsamlingen avslutas med Sinnesrobönen och en sång.

20.00
Nu går man till ÖPPNA DELNINGSGRUPPER. Män och kvinnor är i olika grupper. Det finns riktlinjer som gör att gruppen blir en trygg plats där man får dela erfarenheter och stötta varandra. Om man vill kan man bara lyssna utan att själv dela något. Det görs inte några försök att ge råd eller ”fixa” andra i gruppen. Man är bara där för att dela, lyssna och lära av varandra.

21.00
Kvällen avslutas men det går bra att dröja kvar för att lära känna varandra ytterligare.

Mer information om programmet Celebrate Recovery hittar du här

 

Har du frågor? Kontakta oss via formuläret nedan.

Vi ses på torsdag kväll!

SMÅGRUPPER

I en större gemenskap som vår församling kan det vara en utmaning att lära känna andra människor lite djupare. Vi har därför ett antal mindre grupper av mindre storlek som möts för olika typer av samlingar. Några av dessa är smågrupperna. De består av 5-10 personer och träffas vanligtvis hemma hos varandra för att fika och umgås men också läsa Bibeln och samtala med varandra om den kristna tron eller hur man har det just nu. I smågrupperna är bönen och att be för varandra en naturlig del och där kan det vara lättare att berätta om det som tynger och få hjälp att be för det eller det man är tacksam för och få glädjas tillsammans med andra i det.

Några grupper träffas varje vecka och några varannan vecka, de flesta ses på onsdagar men inte alla. Till smågrupperna är alla välkomna, precis som de är och oberoende av hur långt man kommit i sin tro på Jesus.

Vill du komma med i smågrupp? Det är säkert något för dig! Fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.

Församlingen har en second hand-verksamhet som vi är väldigt stolta över med en stor butik på Vingåkersvägen, nära Lidl. Du kan läsa mer om butiken på Second Hands egen webbplats genom länken nedan.

Second Hand har många vinnare då det både är bra för utsatta människor i Katrineholm och i andra delar av världen som får hjälp av överskottet från butiken. Det är bra för miljön med återanvändning, bra för ekonomin att det är billigare än nya grejer och bra för människor genom att man kan arbetsträna och/eller få en social mötesplats i verksamheten.

Butiken drivs i viss utsträckning av volontärer som lägger av sin fritid där. Det finns alltid möjlighet att få hjälpa till både vid försäljning och vid beredning av det som ska säljas. Vi har fyra volontärsgrupper som har ansvar för var fjärde vecka. Om man kan vara med både på tisdag och lördag är det jättebra, om man kan vara med enbart på en av dagarna är det också bra. Om du vill hjälpa till eller bara har frågor om att vara volontär kan du höra av dig till butiken, telefonnumret dit är: 0150-36 40 40.

Second Hand-butiken

Vingåkersvägen 10A

641 51 Katrineholm

Telefonnummer:
0150-36 40 40

Mailadress:

info [at] secondhandkholm.se

Öppettider:

Tisdag kl 13-18 (Caféet öppet 13-17)

Torsdag kl 13-18 (Caféet stängt)

Lördag kl 10-13 (Caféet öppet hela tiden)

Inlämning under ordinarie

öppettider samt Mån-Tors 10-16.

Följ oss på facebook

INTERNATIONELLT

Vi stöttar olika verksamheter i andra länder både regelbundet och med punktinsatser, exempelvis vid katastrofer. Pengar till det kommer både från församlingens frivilliga gåvor och från överskottet från vår second hand-verksamhet.

Några exempel på verksamheter vi stöttar är socialt arbete riktat särskilt mot barn i Rumänien och barn och hållbar försörjning i Tanzania. Evangelisk mission i Mellanöstern och Nordafrika via olika mediakanaler stöttar vi också.

Ofta sker insatserna i samarbete med PMU som du kan läsa mer om via länken nedan