gudstjanst

Gudstjänst

Nedan finns en text om våra gudstjänster. Just nu under pandemin med coronaviruset håller vi gudstjänster via närradion 92,0 MHz och via vår sida på Facebook som finns här: facebook.com/pingstkholm Livesändningarna ligger under fliken videoklipp och dyker upp så fort sändningen är igång, ca 15.50. Du hittar också sändningen här. Om sändningen inte dyker upp kan du prova att ladda om sidan när klockan närmar sig 16.00. Välkommen till våra livesändningar!

Nu kan vi också erbjuda ett begränsat antal att delta i gudstjänsten på plats i kyrkan, men då behöver man anmäla sig via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc50udaHVvsqJtP3SPKSbDa0KegqpSnCZWz3l1TgTnuXa_suQ/viewform?usp=sf_link
Om man inte är bekväm med att anmäla sig via webbformulär kan man anmäla sig genom att ringa till expeditionen på förmiddagstid på vardagarna.

Ny i Pingstkyrkan?

Vi förstår att det kan kännas ovant att besöka en kyrka för första gången, så vi försöker här förklara lite av vad du kan förvänta dig när du besöker en gudstjänst i Pingstkyrkan.

När du kommer in i kyrkan kommer någon att hälsa dig välkommen. Om du vill kan du tala om att du inte besökt oss tidigare, så får du den hjälp du vill och behöver. Tveka inte att fråga någon om hjälp om det är något du undrar över.

Vill du hänga av dig ytterkläderna, så finns hängare för detta en trappa ner. Där finns också toaletter och skötrum.

En halvtimme innan gudstjänsten serveras det gratis mingelfika i foajén, ett tillfälle att bekanta sig med någon av de andra gudstjänstbesökarna.

De flesta gudstjänster varar ungefär 1 timme och en kvart. Om du skulle behöva gå innan gudstjänsten är slut, så är det inga problem. Du kommer och går när du själv vill!

Det finns inga givna platser i Pingstkyrkan. Du sitter där du vill!

Har du med sig spädbarn och behöver gå undan en stund för att amma eller sköta om ditt barn, så finns det rum i nedervåningen. Där finns ljudöverföring, så du kan följa gudstjänsten.

En gudstjänst består för det mesta av sång och musik, bibelläsning, bön och predikan. De gemensamma sångerna projiceras på väggen bakom estraden, så det är lätt att följa med i texten och sjunga med om man vill.

Det görs i flesta fall en insamling under gudstjänsten, till församlingens verksamhet och ibland till våra olika missionsprojekt. Insamlingen är helt frivillig och du behöver inte alls känna dig obekväm om du inte ger något. Låt bara insamlingsboxen passera dig i så fall. Många av församlingens medlemmar ger sina gåvor till församlingen via bankgiro, så du kommer inte vara den enda som låter insamlingsboxen gå förbi.

Efter gudstjänsten serveras alltid fika en trappa ner i festvåningen. Fikat kostar 20 kr och 50 kr för familj. Vi tar kort om du inte har kontanter.

Välkommen!